1 -Introduktion

Välkommen till KCU – Kyl & Certutbildningar och denna teorikurs inför Examinering F-gaser som du är inbokad på hos oss. Kursen riktar sig till alla som ska ta ett certifikat oavsett kategori och även till dem som redan har ett certifikat där det blivit dags att genomföra omexaminering.

Målet är att ge dig lite förkunskaper om det vi kommer gå igenom under den fysiska kursen så att du har en bra grund att stå på. Om du inte har någon erfarenhet sedan tidigare och ska ta ett certifikat för första gången eller om du bara vill ha lite uppfräschning så är det starkt rekommenderat att först ta kursen: Grundläggande Kylteknik

Glöm inte bort att kika vilket material som vi rekommenderar att du använder under kursen för att den ska bli så givande som möjligt. Det är väldigt viktigt att föröka anteckna lite under kursens gång då många avsnitt avslutas med ett litet kunskapsprov som man måste bli godkänd på för att kunna gå vidare.

Då kör vi igång!

För att denna kurs ska bli så givande som möjligt så rekommenderar vi att du har tillgång till detta material.

  • Penna
  • Anteckingsblock
  • Appen "Ref Tools" (Finns att ladda hem till telefonen/surfplattan via Playbutiken eller App Store) *
  • Gällande lagar och förordningar (Länkade här nedanför)

 Europeiska F-Gas förordningen 2024/573

Europeiska Läckagekontroll förordningen

Europeiska Genomförande förordningen

Svenska F-Gas förordningen

* Ref Tools från Danfoss är en väldigt bra app där du kan hitta väldigt mycket information om olika köldmedier och deras egenskaper, exempelvis vilka tryck de håller vid olika temperaturer samt en massa annan info om exempelvis säkerhetsklasser, kokpunkter, påverkan på ozonskikt, påverkan på växthuseffekten och mycket mycket mer. Ett måste för alla kyltekniker

Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser.