Vätskeavskiljare

Mer info kommer inom kort

Även detta är en tank. Men den placeras istället i suggas ledningen på väg tillbaka till kompressorn. Man hör nästan på namnet att den ska avskilja eventuell vätska som inte riktigt hunnit med att koka och bli gas. Så att kompressorn inte råkar ut för tråkiga vätskeslag i onödan. Det är extra viktigt på anläggningar som kan råka ansamla köldmedium i vätskeform i förångaren medans maskinen står still. Det mediet kommer inte att ha en chans att förångas i tid när kompressorn väl startar och vätskan riskerar då att sugas där och orsaka skada.

Då fyller avskiljaren en bra funktion eftersom den mängd vätska som smiter förbi förångningsprocessen av misstag faktiskt kan hamna i en tank som sitter på lågtryckssidan av anläggningen. Detta medför ju att vätskan som står där inte kommer att bli kvar för alltid utan den kommer stå där och koka istället pga det låga trycket så att det kan återgå som gas till kompressorn.

Primära funktionen som avskiljaren har är alltså att skydda kompressorn mot vätskeslag.

Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser.